Våra smycken är gjorda av 925 sterling silver. De flesta smyckena är också kontrollstämplade med 925. Vissa smycken är dock så tunna eller smala att en 925-stämpel inte kunnat inpräntas.

Silversmycken oxiderar när de kommer i kontakt med luften. Ju högre luftfuktighet, desto snabbare oxidering. Förvara därför dina smycken på en torr plats, inte på ett fuktigt ställe som i badrummet. 

En del av våra smycken är pläterade. Detta innebär att de försetts med ett tunt ytskikt av en annan ädelmetall, exempelvis, rodium, palladium eller iridium. Plätering ger smycket en spegelblank yta och skyddar smycket mot repor och oxidering. I artikelbeskrivningen anges om smycket är pläterat och vilken ädelmetall som använts. Pläterade smycken ska inte putsas med putsduk som innehåller putsmedel eller andra slipmedel. Rengör istället smycket med varmt vatten och en mild tvål. Gnugga lätt, skölj väl och torka torrt med en mjuk bomullshandduk.

Silversmycken utan plätering kan ges en fin lyster genom att putsas med putsduk med putsmedel. Ett mer miljövänligt alternativ är att lägga silversmycket på en bit folie med uppvikta kanter, strö över bakpulver och därefter hälla över kokande vatten så att det täcker smycket. Vattnet kommer börja "bubbla". Låt smycket ligga kvar en stund. Tag därefter upp smycket, skölj under rinnande vatten och torka torrt. Upprepa behandlingen om det behövs.

Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor (cookies). Läs mer