Kurser i silversmide

Hösten 2021 startar KAIDE kurser i silversmide på Hantverket Väst i Göteborg.
Kursledare är silversmed Ingrid Andersson och assistent Elisabet Andersson.
 

Innehåll

Inga förkunskaper krävs. Grupperna är små med max 5 deltagare. Vi introducerar dig i hantverket och du lär dig använda olika verktyg och maskiner. Du lär dig grundläggande arbetsmetoder i silversmide som att såga, fila, löda, glödga, vitkoka, slipa och polera. Du gör smycken efter egen design och vi ger förslag på olika modeller du kan göra och utveckla.

I kursavgiften ingår också te, kaffe och fikabröd. Meddela oss om du har allergi. Kök finns så du kan även ta med egen mat.

Kurser i silversmide hålls på söndagar
kl. 11.00 - 16.00 (5 timmar).

Du kan boka ett tillfälle för att prova på eller boka flera tillfällen på samma gång till ett förmånligare pris. Du kommer hinna göra minst ett smycke under ett tillfälle.

En söndag       1.000 kr / 5 timmar

Två söndagar  1.750 kr / 10 timmar

Tre söndagar   2.250 kr / 15 timmar

Allt material som behövs under kursen ingår i kursavgiften förutom kostnaden för silvret som du kan köpa på plats. Vi använder återvunnet sterlingsilver (925) som säljs för 18:-/gram. Exempelvis kostar en ring som är 4 mm bred och väger ca 4-5 gram 72-90 kr i material. Om du har eget silver kan du så klart ta med det. 


Kursdatum hösten 2021

Höstens kurser är fullbokade men skicka ett mail till info@kaide.se om du är intresserad av att gå under våren så hör vi av oss när det finns nya datum att boka!

Kurser i silversmide våren 2022

Kurser i silversmide startar månadsskiftet januari/februari 2022
med blandade grupper, dvs med nybörjare och fortsättare i samma grupp.

Grupper

Är ni flera vänner eller kollegor som gärna vill gå tillsammans uppge det på
intresseanmälan eller ring oss så försöker vi uppfylla ert önskemål.
Ni kanske hellre vill boka en annan dag och tid som passar er?

Om du har några frågor
- ring Ingrid på 070-509 08 06
- maila Ingrid och Elisabet på info@kaide.se

Om du vill besöka oss
Vi finns oftast i verkstaden vardagar kl 13.00 - 17.00. Dessa tider är inte strikta så ring eller maila oss innan om du vill vara säker på att vi är där. Om du har vägarna förbi och vill titta in så är det bara att knacka på!

Hitta till oss
Du kan hitta till oss med hjälp av Google Maps - sök på Hantverket Väst.

Med bil: Parkera vid Restaurang Slakthuset. Med ryggen mot restaurangen går du rakt fram ca 50 meter (förbi Wine Mechanics) så ser du Hall eller Hus A på höger sida. 

Med spårvagn: Nr 4, 7, 9 och 11 går från Brunnsparken till Gamlestads Torg. Där går du till perrong, läge C. Ta trappan eller hissen ned så att du kommer under spåren, sväng vänster, gå rakt fram och över vägen, fortsätt tills du kommer till Restaurang Slakthuset, där tar du höger. Om ca 50 meter ser du Hall A på höger sida. Det tar ca 3-4 minuter att gå från Gamlestads Torg till oss i Hall A.

Välkommen!